Bunga Aisar - Loveformaira (Manes Wordworks, 2025)
Bagi Rose Asyura, jiran baharunya, Aisar Nazhan hanyalah sekadar “eye candy” – tampan, tapi tidak lebih dari itu. Namun, seiring waktu, mereka menjadi akrab apabila Aisar, yang gemar memasak mula belajar memahami kelainan Asyura. Digelar Si Picky Princess kerana terlalu cerewet dengan makanan sering membuatkan Asyura rasa terasing kerana ketidakmampuannya menikmati hidangan biasa. “I dah mula sukakan you, Asyura.” – Aisar “Tapi... dalam ramai-ramai orang, kenapa I? Kita berdua sangatlah berbeza. You pun tahu I agak emosional dan I datang daripada broken home.” – Asyura “Orang daripada broken home pun layak untuk rasa bahagia juga, Syura.” – Aisar Saat kasih mula bersemi, jarak menjadi penghalang. Aisar jauh di perantauan dan Asyura bergelut dengan kesepian serta rindu yang tak terungkap. “Walaupun kita jauh, I harap you sentiasa tahu yang I akan selamanya jadi orang yang sangat bangga dengan segala pencapaian you.” – Aisar “Kalau Tuhan kata you ialah seseorang yang tepat untuk I, I yakin kita akan jumpa di jalan yang sama lagi, An.” – Asyura Pelbagai konflik melanda memaksa mereka membawa haluan masing-masing. Seperti kompas yang hilang jarumnya, ke manakah sayang itu harus ditumpahkan jika “rumahnya” tiada?