TWIN'S TERRITORY - Effalee (Manes Wordworks, 2023)
Sejak pertemuan dengan si kembar tak seiras, Haneef dan Hadeef, hidup Alara Irdina tunggang terbalik dalam sekelip mata. Satu demi satu kejadian mencemaskan silih berganti mengganggu hidupnya. Entah bagaimana pula, dia tiba-tiba dikaitkan dengan seorang lelaki yang dikenali sebagai 'Shadow'. Tapi... kenapa dia? Apa kaitan dia dengan Shadow sehingga dia menjadi sasaran dan diancam oleh musuh-musuh lealaki misteri itu? "The moment you know the truth, that'll be the end of your life." - Shadow Lara terpaksa mengorbankan masa depan demi keselamatan dirinya sendiri. Dia harus masuk ke lembah kehancuran demi melindungi orang yang disayanginya. "Lara, sekali awak masuk kawasan ni, awak tak boleh keluar." - Hadeef Ezri Dan demi sebuah kebenaran, ada bayaran yang harus dilunaskan. DIa akan terperangkap dalam dunia itu selama-lamanya. Sanggupkah dia? "When I told you there's no escape after entering our world, there is no really no way out." - Haneef Ezra Tapi, mengetahui kebenaran itu lebih baik daripada hidup dalam sangkaan yang berpaksikan penipuan, bukan? Namun, bagaimana pula jika kebenaran itu terlalu... menyakitkan?