SHE - Lollysnow (Sykt Fajar, 2024)
Tentang jiwa yang abadi dalam bait aksara, tentang tempat yang menjadi kenangan dan tentang bahagia yang harus menelan luka. Bahagia? Bahagia dengan rasa yang tidak layak itu sebenarnya menyakitkan kerana bahagia itu soal rasa, bukan semata-mata bersama. Niat tulus ingin memberi bantuan malah disalah erti menyebabkan seorang gelandangan perempuan yang tiada identiti dikahwinkan dengan seorang jejaka yang sempurna hidupnya. Qaled Zavian, dalam marah dan syak wasangka terhadap gadis asing itu, tetap ada secebis simpati. Lantas Qal reda menerima gadis gelandangan itu. Shefrin, itulah nama yang Qal berikan. Tak dinafikan, Qal beri Shefrin rasa nyaman yang Shefrin sendiri takut andai suatu hari dia mula mendambakan kasih sayang sementara itu. Ditambah lagi, kata-kata dan perbuatan Qal bagai satu harapan menghiris hati kecilnya. Akibat tidak tahan terus-terusan dijadikan mangsa, Shefrin menghilang. Jauh daripada kehidupan Qal yang penuh racun itu. Kehilangan yang membuatkan Qal hilang arah mencari Shefrin seperti orang tiada akal. Hinggalah Misha Kailani, pewaris Casamia muncul memberi tamparan kepada semua insan yang pernah membuli dan menghina Shefrin dahulu. Namun, Qal masih mencari... Siapakah Misha dan ke mana perginya Shefrin? Dapatkah rindu itu menemui pemiliknya? Benarkah seseorang itu akan terasa kehadirannya, ketika ia telah tiada? Tak mati tapi dirindui. Tak hilang tapi dicari.