STESEN HIKAYAT - Osman Deen (Bookiut, 2025)
Mawar sedang mencari sebuah buku. Itu permintaan terakhir Akhdar, ayah Mawar yang baru meninggal dunia. Tanpa tahu tajuk dan siapa penulisnya, hanya isi cerita itu yang menjadi kompas; kisah seorang penglipur lara yang menjual cerita untuk cinta. Sinaran Hikayat, sebuah kereta api yang merentas ruang dan masa dinaiki Mawar untuk mengejar Awang Batil, penjaga kereta api itu. Awang Batil punya buku yang dicari Mawar. Tetapi buku itu ada harganya.