(TAK) SUKA PANDANG PERTAMA - Arif Zulkifli (Bookiut, 2025)
Semuanya bermula dengan sebuah novel langka-dan seorang pemuda yang sempat merampas naskhah terakhir novel itu di depan mata Khaira. Entah bagaimana, takdir sering menemukan Khaira dengan si 'pencuri' novel ltu, Muttaqin-rakan sekelas yang suka mengusik, pesaing debat yang petah berbicara dan ahli kumpulan kerja kursus yang menjengkelkan. Dalam pergaduhan yang kerap, terselit juga tawa yang perlahan-lahan melembutkan hati. Namun, apabila rasa manis itu mula berbunga, datang pula dugaan yang meributkan hubungan mereka. Tanpa Khaira ketahui, seperti novel-novel yang dibacanya, sesetengah rahsia tidak muncul pada awal cerita-kerana ia menanti untuk muncul pada waktu yang tepat, lalu mengubah segala-galanya.