Tunggu Teduh Dulu - Faisal Tehrani (Rumaa Books, 2025)
Tunggu Teduh Dulu mengisahkan Salsabila Fahim yang terperangkap antara pilihan untuk bercinta dalam hubungannya dengan manusia, dan cintanya pada Ilahi. Salsabila terpaksa memilih antara Lam dan Kamil, antara cinta dan rakan baiknya, antara diri atau keluarganya; disesah dengan himpitan demi himpitan membangunkan perniagaan ladangnya. Salsabila Fahim, “gadis yang lengkap macam pilihan dalam hadis Nabi,” demikian ujar ibu mentuanya. Bagaimana kesemua penderitaan itu berakhir? Apakah Salsabila justeru bertemu dengan apa yang didambainya?