Diam Diam Suka Kamu - Aidil Ghazali (Rumaa Books, 2025)
Sekian lama terpisah, Izul akhirnya bertemu semula dengan Anis; seorang pemilik kedai haiwan peliharaan, yang juga rakan baiknya semasa sekolah. Diam-diam Izul suka kepada Anis. Namun dia tak berani. Macam mana kalau dia tak suka aku? Suatu hari, Izul ditimpa kemalangan! Dia sangka tiada yang serius, tapi ada kejadian pelik berlaku. Tiba-tiba dia boleh faham bahasa Abuyen, kucing kesayangan Anis! Si Abuyen pula suka cari gaduh kerana tak tahan dengan Izul yang pengecut. Ketika Izul masih keliru dengan kejadian itu, mereka menerima satu ugutan misteri yang mahu Anis menutup kedai. Tambah merisaukan, Badrol yang bermulut manis muncul sebagai hero Anis. Dalam saat getir ini, mampukah Izul dengan bantuan Abuyen menyelesaikan misteri tersebut,sekali gus memenangi hati Anis sebelum Badrol? Bagaimana pula kisah Izul dan Anis,bergunakah nasihat-nasihat cinta Abuyen untuk mereka?