Si Sabariah - Hamka (JT Books PLT, 2020)
Si Sabariah mengisahkan tentang seorang wanita yang menghadapi dilema ketika harus memilih antara dua pilihan, iaitu bercerai dengan suaminya (Pulai) atau memutuskan hubungan kekeluargaan dengan ibunya (Sariaman). Ia sebuah kisah cinta tragis. Ala-ala kisah Romeo dan Juliet versi Sumatera-Nusantara. Kisah cinta yang tersepit akibat ketamakan. HAMKA seperti biasa dengan bahasanya yang puitis tidak hanya menyorot kisah bertemakan cinta tetapi turut membawakan citra adat budaya Minangkabau dalam naskhah langka ini.