KIFAYAH - Shah Ibrahim (Grup Buku Karangkraf Sdn Bhd, 2025)
Pinat tidak pernah membayangkan langkah pertamanya di United Kingdom akan membawa kepada pengalaman yang melangkaui batas logik akal. Tahun 2004, seorang siswi kalut dari Malaysia tiba di UK hanya untuk diseret oleh takdir ke dalam misi yang penuh tanda tanya. Dalam keadaan serba tidak bersedia, Pinat menyertai sekumpulan sukarelawan. Misi mereka: menguruskan jenazah seorang wanita Melayu tua yang telah lama dipinggirkan oleh komuniti perantau kerana reputasi silamnya. Perjalanan dari utara ke selatan UK yang sepatutnya lancar, berubah menjadi misteri. Konvoi mereka ditimpa pelbagai insiden aneh yang menggoyahkan kepercayaan terhadap realiti. Rahsia yang terkubur mula menghantui, dosa-dosa lama kembali menghimpit dan kesetiaan semakin teruji. Mampukah mereka sampai ke destinasi, atau takdir punya rancangan lain?