MANUSIA IBLIS - Saidee Nor Azam (Grup Buku Karangkraf Sdn Bhd, 2024)
MENGISAHKAN kehilangan orang yang semakin lama semakin merisaukan di daerah Raub, Pahang di sekitar tahun 1980an. Bermula dengan kehilangan gelandangan dan pengemis di bandar dan pekan di daerah itu, kemudian berjangkit dengan kehilangan orang awam. Pihak polis di daerah itu juga bagaikan tiada jawapan dan buntu dalam mencari jalan menyelesaian kejadian kehilangan tersebut. Nun jauh di tengah-tengah hutan Raub, ada beberapa susuk makhluk yang amat dahagakan darah dan daging manusia. Mereka tinggal jauh di tengah rimba, terpencil dari pandangan manusia luar. Barang sesiapa yang tersalah pilih jalan, pasti akan menemui satu kejahatan yang amat nyata! Apakah kaitan makhluk berhati binatang itu dengan kehilangan warga di daerah Raub, Pahang? Atau semua yang terjadi itu adalah angkara manusia sendiri? Manusia berhati iblis. “Saya tak mahu anak saya terus melihat makhluk-makhluk halus dan terus diganggu igauan ngeri. Kesian kat dia yang masih tak kenal apa-apa lagi.” ~ Bapa Fadil. "Aku takkan biarkan manusia iblis seperti kamu ini membunuh orang yang tak berdosa dengan sesuka hati! ~ Fadil “Argh! Kau yang mati! Bukannya aku!” ~ Kasim.