S.O.S Malaysia - Naim Tamdjis (Buku Mahakarya, 2025)
Ribut solar paling dahsyat dalam sejarah sedang menuju ke bumi. Di tengah kekalutan saintis dan agensi angkasa, gunung berapi purba dari Itali hingga Indonesia mula bangun serentak, mengancam untuk menenggelamkan dunia dalam kegelapan dan racun. Di Putrajaya, laporan bencana dipandang sepi. Menteri sibuk bermain golf. Timbalan sibuk dengan makan malam bersama pelabur. Sidang mesyuarat lebih penting daripada nyawa rakyat. Wafi, pegawai pengiring kepada Menteri Sains, menjadi saksi utama bagaimana maklumat kritikal diabaikan. Apabila wanita yang pernah dicintainya, Jessica, sedang bersiap untuk berhijrah ke Eropah kawasan yang bakal menjadi pusat malapetaka Wafi nekad bertindak. Ketika langit Malaysia bertukar jingga dan aurora muncul di tengah malam tropika, S.O.S sebenar bermula. Siapa akan bertindak ketika negara masih bermesyuarat? Dan adakah Wafi sempat menyelamatkan mereka yang dia cinta... sebelum semuanya terlambat?