Brutal - Fitri Hussin (Buku Mahakarya, 2025)
Pada luarannya, Damian sekadar menjalankan sebuah perniagaan logistik biasa. Namun di sebalik wajahnya yang tenang, dia sebenarnya menjalankan sebuah operasi rahsia memindahkan mereka yang tertindas – wanita yang diseksa suami, mangsa Ah Long yang kejam, atau mereka yang lari daripada belenggu masalah – ke tempat yang lebih selamat untuk memulakan hidup baru. Namun, segalanya berubah apabila Damian membawa Kamilia, isteri Poji, keluar dari "sangkar emas" yang selama ini menyeksa tubuh dan jiwanya. Lari daripada Poji yang menganggap Kamilia hanya sebagai 'punching bag' bagi melepaskan rasa marah. Damian dan Kamilia ternyata mempunyai sejarah yang lebih dalam. Cinta lama yang tersimpan rapat kini mekar semula. Poji, yang dikelilingi masalah, tidak dapat menahan rasa cemburu dan amarahnya. Dugaan bertimpa apabila Ketua Naga Emas, pemimpin kumpulan samseng paling berbahaya di wilayah utara, mengarahkan anak buahnya untuk memburu Kamilia dan Damian. Apa yang bermula sebagai kisah pelarian kini menjadi pertempuran berdarah yang penuh dengan pengkhianatan dan kepura-puraan. Keamanan hanyalah ilusi yang terbakar perlahan.