VASILISA - Amin Tan (Buku Fixi Sdn Bhd, 2024)
Ketika berusia enam tahun, Sarah berubah menjadi genius selepas datang seorang lelaki asing yang masuk ke biliknya pada satu malam di St. Petersburg, Rusia. Dari seorang gadis kecil yang tidak pandai membaca, Sarah tiba-tiba mampu menulis kod-kod program komputer dan menghalang serangan hacker di syarikat tempat ibu bapanya bekerja. Semuanya kerana program ciptaan lelaki tersebut yang dimasukkannya ke dalam otak Sarah. 20 tahun kemudian, gadis itu kini seorang doktor di sebuah hospital di ibu kota. Sebuah kejadian letupan di dewan bedah tempat Sarah bekerja menyebabkan dia tiba-tiba dijadikan suspek. Berbekal kepintarannya, Sarah bertekad untuk mencari dalang di sebalik kejadian itu. Perjalanan itu akhirnya membawanya kembali ke Rusia. Tapa disangka, ada bahaya yang sedang menantinya di sana.