CARMINE - Meita, Ruwi (Buku Fixi Sdn Bhd, 2023)
'Bila kali terakhir kau bertemu Carmine?' soal Bilah. 'Minggu lepas, aku dan Carmine ke Yogya,' jawab Ratna. 'Ada apa-apa yang pelik tentang dia?' 'Semuanya jadi pelik sejak Mirah tinggal di situ.' 'Mirah?' 'Ya. Kalau kau boleh mencarinya, aku rasa kau akan dapat jawapannya.' 'Kami belum menemuinya. Aku rasa Carmine tahu di mana dia berada.' Suara Ratna naik beberapa oktaf. 'Maksud kau?' 'Forensik ada jumpa kesan darah lain dalam rumah itu. Boleh jadi itu darah Mirah, kan?' 'Kau nak tuduh Carmine cederakan dia?' 'Mungkin orang yang memukul Carmine yang melakukannya. Sebelum kita menemukan Mirah, Carmine tetap jadi kunci jawapan. Jadi tolong beritahu aku kalau dia dah sedar.' Malam Tahun Baru. Seorang perempuan ditemui tidak sedarkan diri dengan kepala berdarah dalam sebuah rumah yang bukan miliknya. Apa yang telah terjadi, dan berjayakah Inspektor Bilah menyelesaikan misteri di sebalik kejadian itu?