Heidi - Spyri, Johanna (The Biblio Press Enterprise, 2021)
Kisah Heidi merupakan kisah hidup seorang anak yatim yang dihantar mak ciknya untuk tinggal bersama datuknya di banjaran Alps Switzerland. Datuknya yang terkenal dengan sifat perengus itu tinggal seorang diri di banjaran tersebut. Buku ini mengisahkan pelbagai pengalaman hidup Heidi bersama rakan-rakan yang lain seperti Clara dan Peter. Heidi, seorang anak gadis yang periang, pemurah dan selalu bersyukur dengan apa yang dia miliki. Walaupun, dia diuji dengan 1001 kesukaran hidup. Kisah Heidi yang merupakan sebuah karya klasik dalam bahasa Jerman ini telah diterjemah ke dalam 50 bahasa utama dunia. Kini, karya yang boleh meruntun jiwa para pembacanya ini, sudah boleh dibaca dalam bahasa kebangsaan kita.