2099 : Ilusi Utopia - Sri Rahayu Mohd Yusop (Buku Mahakarya, 2022)
Daratan sudah ditenggelami laut. Apa yang tinggal hanyalah sekangkang kera kawasan industri dan hamparan subur tanah tinggi. Buruh di Sarang bertungkus-lumus bekerja untuk membina utopia di Titiwangsa untuk mereka suatu hari nanti. Jim, seorang penjaga stesen kereta api percaya yang kehidupannya di Sarang akan berakhir dan dia akan bahagia di utopia Titiwangsa. Keyakinan itulah yang menjadi paksi hidupnya. Namun, pertemuan berdarah Jim dengan seorang pekerja industri bernama Savi di Stesen 50 telah menjerumuskan Jim ke dalam kemelut antara realiti dan ilusi, persimpangan hidup dan mati yang bakal menjadi permulaan bagi gabungan kuasa di Nusa Bah.