PATAH SAYAP TERBANG JUA - A. Samad Ismail (Buku Fixi Sdn Bhd, 2024)
Wahab, pada usia 19 tahun, bekerja dengan akhbar Warta Malai semasa Pendudukan Jepun di Singapura. Biarpun berdepan dengan kekangan dan rintangan perang, hidupnya meriah dengan semangat setiakawan teman-teman dalam bilik penyunting. Perbalahan dan ego kekadang muncul, tapi itu hal biasa.