TARIKH SEBENAR BATU BERSURAT TERENGGANU : Juma'at, 4 haribulan Rajab, 702 Hijrah bersamaan 22 haribulan Februari, 1303 Masihi - Al-Attas, Syed Muhammad Naquib (Siri Islam, sains dan Peradaban CASIS, 2023)
On history of Islamic inscriptions stone of Terengganu