RUMAH untuk ALIE - Lenn, Liu (Nukilan Biruni Trading, 2024)
Alie Ishala Samantha , 16 tahun, tidak pernah menyangka hidupnya akan menjadi sepelik ini. Pada mulanya, dia hidup dalam keluarga yang penuh kasih sayang dan rumah yang sentiasa memeluknya. Namun, sejak dituduh menjadi penyebab kematian Ibu Gianla lima tahun lalu, segalanya berubah dalam sekelip mata. Gelaran 'pembunuh' juga tersemat dalam dirinya dan dia terus menerima penolakan dan rasa sakit dari ayah dan empat orang abangnya: Sadipta, Rendra, Samuel dan Natta. Kehidupan Alie kini bagaikan neraka. Rumah yang sepatutnya menjadi tempat berlindung, malah menjadi tempat penyeksaan bagi fizikal dan mentalnya. Persoalan ini sering menghantui fikiran Alie: Sampai bila dia harus melalui semua ini? Adakah rumah ini kelak akan menjadi rumah untuknya lagi?