AZZAMINE : Azzam & Jasmine - Sophie Aulia (Nukilan Biruni Trading, 2022)
Raden Azzam Al-Baihaqi muncul secara tiba-tiba di dalam hidup Haura Jasmine melalui suatu perjodohan. Jasmine yang belum bersedia menerima perjodohan ini meminta Azzam untuk mundur. Bukan kerana tidak suka, tetapi Jasmine yang pemalas ini berasa tidak layak digandingkan dengan Azzam yang sentiasa membawa ketenangan dalam tingkah laku dan tutur katanya. Jasmine terus mengelak, tetapi Azzam dengan kelembutannya sentiasa membuat Jasmine tertawan. Semakin dia menjauh, Azzam semakin terngiang-ngiang di fikiran Jasmine. Di sisi lain, Jasmine juga masih bersama Deka, teman lelaki yang begitu mencintainya selama empat tahun. Jasmine perlu segera membuat keputusan mengenai pilihan hatinya. Azzam atau Deka. Adakah keputusan itu akan membawa kebahagiaan atau luka yang berkekalan?