50 idea matematik yang patut anda ketahui - Crilly, Tony (Institut Terjemahan & Buku Malaysia, 2023)
Matematik ialah subjek yang luas dan tidak ada sesiapa pun yang mungkin tahu semuanya. Perkara yang boleh anda lakukan ialah meneroka dan mencari laluan individu. Kemungkinan yang terbuka kepada kita di sini akan membawa kita ke zaman lain dan budaya yang berbeza serta kepada idea yang telah membingungkan ahli matematik berabad-abad lamanya