manifesto : TIGA ESEI KLASIK TENTANG CARA MENGUBAH DUNIA - Guevara, Ernesto Che; Luxemberg, Rosa; Marx, Karl; Engels, Friedrich (Institut Terjemahan & Buku Malaysia Berhad, 2023)
Jika anda mempunyai rasa ingin tahu dan membuka mata hati anda kepada kehidupan di sekeliling anda, jika anda terganggu tentang persoalan mengapa, bagaimana dan oleh siapa yang memegang dan menggunakan kuasa politik, jika anda merasakan bahawa tentunya wujud sebab yang intelektual atas rasa tidak senang yang menghantui diri anda, jika rasa ingin tahu dan keterbukaan anda itu menyebabkan anda berhasrat untuk bertindak bersama dengan orang lain, untuk "melakukan sesuatu", maka anda memiliki banyak persamaan dengan penulis ketiga-tiga esei yang ditampilkan dalam buku ini