100 Panduan Mengajar Kanak-Kanak tentang Pengetahuan dan Memahami Kehidupan = 100 Ideas for Teaching Knowledge and Understanding of the World - Thwaites, Alan (Siri pengukuhan perguruan ITBM, 2023)
Praktikal dan inovatif- buku ini sesuai dijadikan panduan untuk semua yang terlibat dalam pendidikan awal kanak-kanak. Mengandungi 100 panduan untuk membina amalan yang baik pada peringkat perkembangan awal kanak-kanak. Dengan pengalaman yang luas, penulis memberikan panduan menarik untuk menggalakkan dan memudahkan sesi pembelajaran. Panduan meliputi aspek persekitaran pembelajaran yang berkesan serta meningkatkan perkembangan fizikal dengan TMK