MENGENALI EKONOMI MENERUSI KARTUN JILID 2 : MAKROEKONOMI - Klein, Grady; Bauman, Yoram
Buku Jilid 1: Mikroekonomi menyentuh individu pengoptimum, manakala Jilid 2: Makroekonomi pula menjelaskan faktor yang mempengaruhi ekonomi di seluruh negara, dan sudah tentu planet ini, buku ini meneroka dua perkara utama Makroekonomi: cara ekonomi berkembang dan sebab ekonomi mengalami keruntuhan. Buku ini menggambarkan asas pasaran burum serta menerangkan kdink dan fungsinya serta pengaruh kerajaan, perdagangan dan teknologi terhadap ekonomi. Selain itu, buku ini juga merangkumi ekonomi kemiskinan global, perubahan iklim dan kitaran perniagaan. Secara ringkasnya, jika ada mana-mana topik ini muncul dalam berita dan membuatkan anda ingin faham tentang perkara asasnya, belilah buku ini