Laporan projek sosioekonomi, 2013-2014 (MARDI, 2015)
Dalam tahun 2013 dan 2014, Pusat Penyelidikan Ekonomi dan Pengurusan Teknologi (Pusat ET) telah melaksanakan 23 projek penyelidikan sosioekonomi melibatkan 20 projek di bawah RMKe-10, dan tiga projek kontrak penyelidikan. Projek sosioekonomi yang dilaksanakan dalam tahun 2013 dan 2014 dibahagikan kepada dua kategori iaitu 1) kajian impak, teknologi, pasaran dan daya saing sektor pertanian; dan 2) kajian memprospek dan menanda aras teknologi pertanian dan industri asas tani.