Ketuanan politik Melayu pandangan kaum Cina - Thock, Ker Pong (Siri kajian sosiopolitik Malaysia, 2007)
Buku ini meneliti gerakan dan respons yang dilancarkan oleh Huatuan (gerakan pertubuhan Cina) dari tahun 1969 hingga 1999 dalam menghadapi cabaran yang dibawa oleh hegemoni politik Melayu.