Matematik asas - Abd. Wahid Md. Raji (Siri nota kuliah, 1999)
Buku ini terdiri daripada lima bab iaitu Nombor Nyata, Geometri Koordinat, Polinomial, Jujukan dan Siri serta Trigonometri. Setiap bab dibincangkan dengan teliti dan diikuti dengan beberapa contoh terpilih. Pengarang menyediakan lebioh daripada 250 contoh kesemuanya. Contoh-contoh ini diharap dapat memberikan gambaran yang jelas mengenai prinsip dan konsep asas yang dibincangkan dalam bahagian berkenaan.