Kebangkitan Nabi Muhammad s.a.w dan kerajaan Islam menurut ramalan bible - Meor Ahmad Tajuddin Meor Mazlan (Pustaka Haji Abdul Majid, 2001)
Tidak ramai di kalangan orang Islam di kalangan masyarakat Melayu khususnya yang mahu mengetahui isi kandungan Bible, kitab suci bagi orang Kristian, apatah lagi bersedia menekuni displin pengajian mengenainya. Meor Ahmad Tajuddin menerusi buku kecilnya bertajuk "Kebangkitan Nabi Muhammad s.a.w. dan Kerajaan Islam Menurut Ramalam Bible" merupakan seorang yang berminat mengkaji isi kandungan Bible. Malah beliau bukan sahaja berminat tetapi berupaya memahami serta menganalisa dengan mencari titik-titik pertemuan yang terdapat dalam Bible dengan yang dijelaskan al-Quran