Seni bina sejarah, teori dan kritikan - Mohamad Tajuddin Mohamad Rasdi 1962- (Penerbit Universiti Teknologi Malaysia, 2008)
Buku ini memberi suatu pengenalan ringkas tentang bidang dan profesyen Arkitek bagi kefahaman para pelajar sekolah menengah dan pelajar universiti. Buku ini memberi penjelasan tentang sejarah, teori dan kritikan seni bina.