Modul TITAS tamadun Islam dan tamadun Asia - Zuraini Hj. Jamil@Osman; Ahmad Yunus Kasim; Mohd Syariefuddin Abdullah; Wahibah Twahir @ H.Tahir; Samri Sainuddin; Muhammad Nadzir Ibrahim; Muhammad Akramin Kamarul Zaman; Norazlan Hadi Yaacob (Jabatan TITAS, 2006)
Buku ini menerangkan tentang pengenalan ilmu ketamadunan yang merupakan pengenalan kepada teori-teori tamadun yang universal