Permata al-Quran - al-Ghazzali 1058-1111 (ALBAZ, 2000)
Karya al-Ghazali ini, bukan sekadar karya ilmiah yang dikonsumi untuk kepentingan akademis Islam sahaja, tetapi lebih merupakan buku pengantar bagi setiap Muslim yang ingin meraih kebahagiaan hakiki, di dunia hingga akhirat.