Dr. Khir Toyo kisah hidup dan bingkisan perjuangan - Chamil Wariya (Media Global Matrix, 2006)
Kisah hidup Dato' Seri Dr. Mohamad Khir Toyo seperti yang tercatat dalam buku ini adalah cerita kejayaan seorang anak desa yang dibesarkan dengan penuh kesusahan di Sg Burung, Tanjung Karang, Selangor Darul Ehsan. Tetapi lahir di negara merdeka dan ketika Dasar Ekonomi Baru, DEB, sedang rancak direalisasikan telah membolehkan beliau mengubah kehidupannya.