Membedah P. Ramlee - Daniyal Kadir (Dubook Press Sdn Bhd, 2021)
Mengapa Abang Ramlee tidak mahu berlakun lagi? Saya dah tua. Dah lama saya berlakun. Orang-orang pun dah tak suka saya lagi. Peminat-peminat saya pun semua dah kawin dah beranak dan dah sembahyang. Kalau P. Ramlee berlakun siapa nak tengok. Nanti budak-budak universiti tanya apa kelulusan P. Ramlee tu."