Kaedah berangka permulaan pengaturcaraan dengan turbo pascal - Ab. Rahman Ahmad (Dewan Bahasa dan Pustaka, 1990)
Dalam buku ini dibincangkan keadah berangka untuk menyelesaikan masalah dalam persamaan tak linear, sistem persamaan linear, interpolasi dan penghampiran, pembezaan dan pengamiran, nilai awal dan nilai sempadan. Kesemua kaedah berangka yang dibincangkan dalam buku ini disediakan dengan algoritma dan aturcaranya sekali. Para pembaca boleh memcuba semua aturcara yang diberikan itu pada mikrokomputer.