Model sistem pendidikan tinggi dan universiti untuk Malaysia kerangka dan pengisian - Morshidi Sirat (Higher education research monograph, 2008)
Buku ini mengupas beberapa pertimbangan utama untuk menghasilkan kerangka dan pengisian suatu model sistem pendidikan tinggi dan universiti untuk Malaysia selaras dengan perubahan landskap pendidikan tinggi negara pada masa ini dan akan datang. Model ini telah dibina berdasarkan beberapa sesi percambahan idea, bengkel dan seminar yang melibatkan pemegang taruhan berkaitan dengan Idea of a University, Model Universiti untuk Malaysia (MUM), dan Future of Higher Education in Malaysia (FoHEM).