Penderaan kanak-kanak cabaran, cegahan dan membantu - Khadijah Alavi; Mohamed Fadzil Che Din (SM research monograph series, 2007)
Buku ini berpaksikan kepada cabaran dan pencegahan penderaan kanak-kanak yang dijalankan oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia, Pasukan SCAN, Hospital Kuala Lumpur, Pasukan Perlindungan Kanak-Kanak, Pusat Perubatan Universiti Malaysia, Pasukan Polis Diraja Malaysia, Bukit Aman dan Sokongan Komuniti di peringkat daerah, mukim dan sebagainya