Perang Dunia Kedua peranan gerila Melayu Force 136 - Wan Hashim Haji Wan Teh Profesor Emeritus Dato' Dr. 1949- (Dewan Bahasa dan Pustaka Kementerian Pendidikan Malaysia, 1993)
Role of the Malay guerilla troops of British Force 136 against the Japanese occupation during the Second World War in Malaysia.