Sejarah lengkap sirah Nabi Muhammad (s.a.w) - Chalil, Moenawar K.H (Darul Kitab, 1999)
Disusun dalam lapan buku, adalah buku yang paling lengkap seumpamanya di rantau ini, yang mendedahkan dan menerangkan tentang tarikh, budaya, perilaku bangsa Arab, perjuangan dan sirah Nabi Muhammad (s.a.w.) secara dan menyeluruh dengan format dan ungkapan bahasa yang mudah difahami pelbagai peringkat pembaca