Wahyu Ilahi ia mencakmar 'ayat-ayat syaitan' Salam Rushdie - Fasi, Shams al-Din (Penerbit Panamas, 1989)
Buku 'Wahyu Ilahi' ini mengandungi butir-butir yang penting untuk menolak kekarutan yang dicipta oleh khayalan Salman Rushdie menerusi bisikan-bisikan syaitannya. Dengan menerbitkan 'The Satanic Verses' (Ayat-Ayat Syaitan), Salam Rushdie telah sengaja menghina Islam, Nabi Islam dan Malaikat Jibril, yang secara langsung telah menghina Tuhan, yang merupakan suatu dosa yang tiada ampunan lagi, dan hukumannya tiada lain dari hukuman mati. Di samping itu ia juga telah merendahkan taraf isteri-isteri Nabi yang suci, para sahabatnya dengan menempelkan kepada mereka dengan tuduhan-tuduhan palsu. Buku 'Wahyu Ilahi' ini selain menjawab semua kepalsuan si zindik Salman Rushdie ini masalah demi masalah serta menelanjangi pemikirannya yang sesat dan gila itu, ia juga bertujuan untuk menyedarkan umat Islam dari hal bahaya yang dirancangkan oleh musuh-musuh Islam terhadap kaum Muslimin dan agamanya yang suci.