Aljabar linear permulaan - Peng, Yee Hock (Penerbit Universiti Putra Malaysia, 2000)
Buku ini mengandungi konsep awal aljabar linear yang sesuai untuk pelajar peringkat ijazah tahun satu dan tahun dua di institusi pengajian tinggi tempatan. Buku ini mengandungi tujuh bab yang disusun rapi. Setiap konsep baru yang diperkenal dijelaskan dengan menggunakan contoh berilustrasi. Setiap contoh pula disusuli dengan latihdiri yang mengandungi masalah untuk menguji dan sekaligus mengukuhkan kefahaman pelajar mengenai penggunaan konsep dan teori dalam contoh sebelumnya. Di dalam setiap bab pula, disediakan satu seksi soalan latihan yang mengandungi pelbagai masalah pengukuhan merangkumi semua bahan dalam bab berkenaan.