Undang-Undang Umum Akta Kontrak, Akta Pengambilan Tanah, Akta Pencegahan Rasuah, Akta Pilihanraya, Peraturan-peraturan Pilihan Raya (Pendaftaran Pemilih), Peraturan-peraturan Pilihan Raya (Pengundian Pos), Akta Kesalahan Pilihanraya, Peraturan-Peraturan dibuat oleh Suruhanjaya Pilihanraya di bawah seksyen 15, Peraturan-Peraturan Pilihanraya (Perjalanan Pilihanraya) semua pindaan hingga Julai, 2005 (Undang-Undang Malaysia)
Collection of laws and regulations on contracts, land acquisition, prevention of corruption, election and election offences