Fizik moden - Husin Wagiran (Penerbit Universiti Teknologi Malaysia, 2003)
Buku ini ditulis dengan tujuan untuk dijadikan buku teks dan rujukan bagi kursus Fizik Moden kepada pelajar yang mengikuti kursus fizik di peringkat Ijazah Sarjana Muda di institusi pengajian tinggi tempatan. Buku ini disediakan dan diolah dengan pendekatan yang mudah difahami dengan menggunakan kaedah matematik mudah dalam menerangkan sesuatu konsep.