Asas fizik - Abu Hassan Husin; Aniszawati Idris; Ho, Boon Heong; Syawe, Iris Seh Ling; Wan Kamariah Wan Abd.Rahman (Siri Pra Sains, 2001)
Buku asas fizik memberikan pengenalan dan pendekatan mudah kepada konsep-konsep asas fizik dalam Pengukuhan, Kinematik, Dinamik, Tenaga, Sifat bahan, Terma, Optik dan gelombang, Keelektrikkan dan Keeloktromagnetan.