Psikologi Sosial - Ma'rof Redzuan (Penerbit Universiti Putra Malaysia, 2001)
Buku ini membincangkan tentang didi kita sebagai manusia yang hidupnya dipengaruhi dan mempengaruhi orang lain dan juga persekitaran fizikal. Ia juga mengulas tentang kehidupan manusia, bermula dengan huraian bidang psikologi sosial dan diakhiri dengan aplikasi psikologi dalam bidang pekerjaan.