Tamadun Melayu menyonsong abad kedua puluh satu - Ismail Hussein; Wan Hashim Haji Wan Teh Profesor Emeritus Dato' Dr. 1949-; Ghazali Shafie (Universiti Kebangsaan Malaysia, 1997)
Malay civilization in the Malay archipelago.