KONSEP PERBANDARAN ISLAM : Suatu Gagasan Alternatif - Mohamad Tajuddin Mohamad Rasdi, 1962-; Rosdan Abdul Manan (Penerbit Universiti Teknologi Malaysia, 2001)
Buku ini ditulis bagi mewujudkan wacana intelektual berkenaan budaya hidup dari perspektif Islam bersumberkan Al-Quran dan Sunnah dan kaitannya dengan konsep perbandaran Islam