DEMOKRASI DAN KEPIMPINAN ISLAM : Suatu Perbandingan - Ahmad Redzuwan Mohd Yunus (Siri Islam dan Masyarakat, 2001)
Demokrasi dan kepimpinan islam: suatu perbandingan merupakan kupasan secara kritis tentang dua bentuk sistem pemerintahan yang terkenal dalam membentuk ketamadunan manusia iaitu demokrasi Barat dan kepimpinan Islam.