Panduan amali kimia asas - Rusmidah Ali (Penerbit Fajar Bakti, 1995)
Panduan Amali Kimia Asas disediakan khas untuk pelajar Tahun Satu yang mengikuti kursus Kimia. Eksperimen-eksperimen yang dimuatkan berdasarkan aspek bidang kimia yang dapat memantapkan pemahaman apabila pelajar mengikuti kursus kimia yang lebih tinggi.