Khazanah ibu khusus untuk asas-asas menjahit pakaian - Halifah Hashim (Pustaka Ilmi, 2000)
Selain daripada pandai memasak dan menghiasi rumah, satu lagi bidang yang perlu diketahui oleh kaum wanita dan ada baiknya untuk dipelajari iaitu jahit-menjahit. Bidang jahitan amat sesuai dengan variasi kaum wanita malah ada di kalangan mereka menjadikan bidang ini satu perniagaan yang berpotensi, sekiranya mahir di dalam pengurusan dan berani untuk menghadapi cabaran. Melalui 'Khazanah Ibu', pengarang menyajikan satu lagi bidang yang begitu sesuai dan popular di kalangan kaum wanita iaitu jahit-menjahit. Buku panduan khusus asas jahitan ini disusun dan dihiasi dengan ilustrasi dan lakaran untuk mudah difahami dan dipelajari.