Panduan kesihatan gadis remaja - Zalina Ismail (Dewan Bahasa & Pustaka, 1999)
Usia remaja adalah peringkat usia yang istimewa. Anda berada di ambang dewasa dan meninggalkan alam kanak-kanak. Anda sedar akan perubahan yang sedang berlaku pada tubuh anda dan peka terhadap pergolakan emosi yang melanda diri anda. Anda enggan menyoal sesiapa tentang masalah peribadi anda kecuali rakan sebaya, namun mereka juga tidak berpengalaman dan tidak berupaya menyelesaikannya. Buku ini dapat dijadikan panduan untuk gadis remaja menghadapi pergolakan dan menentukan cara hidup sihat.